گروه دانشگاه: دانشجویان با گروههای مشاورهای که در کنار مراجع قرار دارند، مرتبط شوند، زیرا فتاوای مراجع بر اساس نظرات تخصصی این گروهها شکل میگیرد و این ارتباط همزبانی بیشتری میتواند ایجاد کند و سؤالات و دغدغهها به شکل بهتری منتقل شود.
مسعود شادنام، استادیار مدیریت و استراتژی در دانشگاههای کانادا در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با مشکلات دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: بهطور کلی هر زمان که ما از مشکل صحبت میکنیم باید به راه حل آن نیز فکر کنیم. به نظرم اولین نکته این است که خود افرادی که خارج از کشور هستند باید به فکر مشکلات خود باشند.
وی افزود: اول از همه خودمان باید سعی کنیم دور هم جمع شویم و سعی کنیم با هر مرکز و مؤسسهای که در داخل ایران در واقع میتواند به مشکلات ما پاسخگو باشد، ارتباط برقرار کنیم. هر گروه و افرادی که در این زمینه مسئولیتی دارند، یا ادعایشان این است یا دوست دارند که به ما کمک کنند، آنها نیز سعی کنند این فرآیند را تسهیل کنند و به ما کمک کنند که با مراجع و علما در زمینههای مختلف مرتبط باشیم.
شادنام عنوان کرد: شاید با مراجع به دلیل مشغلههای گوناگون ایشان نتوان به راحتی ارتباط برقرار کرد، به نظرم بهتر این است که دانشجویان با گروههای مشاورهای که در کنار مراجع قرار دارند، مرتبط شوند. بهطور مثال گروههای تخصصی خیلی جدی در کنار بعضی از مراجع وجود دارد که به آنها مشورت میدهند، مثلاً در حوزه مربوط به مسائل ارتباطات و فناوری اطلاعات. در واقع فتاوای آنها بر اساس نظرات تخصصی این گروهها شکل میگیرد. ما اگر با این گروهها بتوانیم مرتبط باشیم همزبانی بیشتری میتواند ایجاد شود و سؤالات و دغدغههای ما هم بهتر میتواند منتقل شود.
وی در پاسخ به این سؤال که چه اقدامات عملی باید انجام شود تا بتوانیم از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی دانشجویان خارج از کشور استفاده کنیم و در فرآیند پیشرفت کشورمان اثر بگذاریم، گفت: شاید بهترین کار این باشد که از شعارزدگی و همایشزدگی پرهیز کنیم. چیزی که واقعاً میتواند کمک کند این است که دانشجویان خارج از کشور در رشتههای مختلف خود بتوانند با مسئولان مربوطه جلسات کوچکتر و صمیمانهتری داشته باشند تا بتوانند به چگونگی تعریف و انجام پروژههای مشترک بپردازند. به راهحلهای مشترکی برای چگونگی کمک و اینکه لازم است در چه حیطههایی ورود پیدا کنند، برسند و کمی از حالت رسمی خارج شوند.
مراکز ایرانی با فعالیت بینالمللی باید رشد کنند
این استاد ایرانی دانشگاههای کانادا اظهار کرد: یکی از مراکزی که من در داخل ایران میشناسم و کار بینالمللی انجام میدهد جامعةالمصطفی(ص) است. به نظرم یک چنین جایی، باید خیلی بزرگتر شود و رشد کند. ما هنوز در بسیاری از کشورها و شهرها، یک عالم شیعی که در واقع شیعه دوازده امامی باشد و دقیقاً اعتقادات ما را بتواند ترویج کند و ما اگر از او سؤالی داریم بپرسیم، در خیلی جاها نداریم. این چیزی است که شاید به نظرم به یک تحرک ملی نیاز داشته باشد. بسیاری از روحانیان بهتر است به جاهای مختلف، اقصی نقاط کشورها، از مغولستان گرفته تا چین و ماچین و غیره بروند. حضور بیشتری در سراسر دنیا داشته باشند زیرا که این حضور لازم و ضروری است.
شادنام در پایان اظهار کرد: خوب است که همایشهایی با شرکت کسانی که خارج از کشور زندگی میکنند، برگزار شود. اینها فرصتی است که ما با ریشههای دینی و ملی خودمان بیشتر مرتبط باشیم. این همایشها در واقع این امکان را به ما میدهد که بتوانیم به منابع محکمتری متصل باشیم و یکدیگر را پیدا کنیم. در خارج از کشور بعضی اوقات پیدا کردن همدیگر شاید در کشورهای مختلف سخت شود. همایشها میتواند به ما این فرصت را بدهد. در مجموع این گونه همایشها اگر مستمر باشد و با برنامهریزی دقیقتری انجام شود، میتواند کارکردهای خیلی مفیدی داشته باشد.