اسد سنگی، پدر شهید سنگی بیان کرد: شهید رضا سنگی در سال ۵۱ متولد شده و اولین کاتب جوان قرآن در سن ۱۹ سالگی بود.
اولین معلم قرآن در دوران کودکی
وی با اشاره به اینکه وی از سن ۶ سالگی قاری قرآن بود، گفت: اولین مربی قرآن وی خودم بودم و از ابتدای كودكی، او را همراه خویش به مساجد و هیئتهای مذهبی میبردم و با توجه به آوا و صدای زیبایی كه خداوند به وی عنایت كرده بود، در مساجد اقامه اذان و تلاوت آیات قرآن میکرد كه بسیار مورد تشویق و تمجید روحانیان قرار میگرفت.
پدر شهید با اشاره به اینکه وی سه بار در جبهههای دفاع مقدس حضور یافت، گفت: وی از سن ۱۴ سالگی در جبهه شرکت میکرد. رضا همچنین یکی از خطاطان برجسته آذربایجان غربی بود که شش نوبت قرآن را کتابت کرد و دور هفتم نیز به علت شهادتش ناتمام ماند.
اهدای قرآن دستنوشته به مقام معظم رهبری/ ۶۲۴ صفحه چاپنشده
وی با اشاره به اینکه اولین جلد قرآن خطی ایشان به نام «قرآن طلایی» معروف بود، گفت: کتابت آن هفت سال بطول انجامید و سرانجام به محضر مبارك رهبر انقلاب اسلامی، آیتالله العظمی خامنهای اهدا شد و دومین قرآن خطی ایشان به دستور سردار سرلشگر سید یحیی رحیم صفوی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قم به تعداد ۱۰ هزار جلد به چاپ رسید. هم اکنون نیز ۶۲۴ صفحه از قرآن وی در منزل است که هنوز چاپ نشده است.
سنگی گفت: فرزندم روزها را در نیروی مقدس سپاه مشغول انجام وظیفه و شبها مشغول كتابت قرآن و تابلوهای خطی و قرآنی بود.
وی در خصوص دستنوشته زیبای بسم الله الرحمن الرحیم شهید سنگی گفت: وقتی که شهید با یکی از رسانهها مصاحبه میکرد و علت این دستنوشته را پرسید وی جواب داد، کسی که این اسم جلاله را با خط زیبا بنویسد جایش در بهشت است.
«گفتند بیا!»
وی گفت: تعداد ۴۰ تابلوی خطاطی و دستنوشته وی در نمایشگاههای سراسر کشور به نمایش گذاشته شده است. شهید رضا سنگی در شهریور سال۱۳۸۲ به جهت زیارت عتبات عالیات عازم سرزمین عراق شد و پس از شركت در مراسم پرفیض نماز جمعه كه به امامت شهید آیت الله حكیم در بارگاه مطهر حضرت علی(ع) برگزار شد بر اثر انفجار تروریستی در فاجعه بمبگذاری مقابل حرم مطهر حضرت علی(ع) از ناحیه سمت چپ مورد اصابت تركش قرار گرفته و پس از آن به تهران منتقل شد ولی به دلیل شدت جراحات وارده، حاج رضا سنگی در مورخه ۲۲ شهریور ۸۲ به فیض شهادت نائل آمد.
پدر شهید سنگی گفت: وقتی که وی را در بیمارستان ملاقات کردم به او گفتم پسرم، من كه گفته بودم نرو، ناآرامی در عراق حاكم است. جواب داد: «بله، شما میگفتید نرو، ولی به من میگفتند بیا».
وی افزود: مسئله وفات حاج رضا را به خدمت رهبر كبیر ابراز میدارند كه مقام معظم رهبری چند ثانیهای تأمل كرده و می فرمایند «بگوئید به فیض شهادت نایل شدهاند. ایشان حقیقتاً شهید هستند.» سپس به دستور سردار سرلشگر صفوی ایشان به عنوان شهید به بنیاد شهید معرفی میشوند.
سخن مقام معظم رهبری درباره شهید رضا سنگی
وی با اشاره به اینکه مراسم شب دهم از طرف مقام معظم رهبری در مسجد الزهرای شهرك شهید محلاتی تهران برگزار شد، گفت: وقتی که به خدمت مقام معظم رهبری مشرف شدم، ایشان با ابراز تاسف فرمودند: «جوان شایسته و بایستهای بود اگر میماند برای اسلام خدمت بسیار میکرد».
وی در آخر شعر ذیل كه توسط حجتالاسلام بیتالله جعفری در مقام شهید سنگی سروده شده بود را قرائت کرد.
مرحبا سنگی
شهید كربلا
قاری شدی پاك قانین اكبر قانینان مرحبا «سنگی»
شهادت حقینی قیلدین عجب عالی ادا «سنگی»
او اینجه اللریلن یازدقین قرآنه آند اولسون
حسین(ع) عشقینده اولدون سن شهید كربلا «سنگی»
مقامین عالیدور «ا…» یانیندا بیوك انسان
شهیدین قانینه چونكی خدا دور خون بها «سنگی»
سنی یاده سالان ساعت حسینه(ع) آغلارام منده
ئولونجه بیزلره بیر تك حسیندور مقتدا «سنگی»
سنی ئولدوردی ظلم ایله نفاق و كفر آمریكا
نشان كینه دی شیطانه بو یاس بو عزا «سنگی»
حكیم جاودان مثلی، بلشدین قانه مردانه
سیزه عزتلی انسان لار ایده لر اقتدا «سنگی»
شهیدیله شهادتدن قلم چوخ یازسادا آز دیر
بو یولدا جعفری ایلر سیزین عهده وفا «سنگی»
اعظم اسدپور