زهره شاطری، کارشناس قرآنی خانواده از قم، گفت: مقام معظم رهبری بر ایجاد جامعه قرآنی تاکید دارند و به همین جهت بیاناتی در خصوص گسترش فرهنگ حفظ قرآن کریم و… را میان مردم رواج میدهند.
وی افزود: قطعا اگر این جامعه به سمت قرآنی شدن حرکت کند حداقل آن این است که وزانت قرآنی شدن در وجود افراد باعث دوری آنها از بسیاری از معاصی و گناهان و گرفتاریهاست.
مدیر موسسه عاشقان بقیع اظهار کرد: در مرحله بعد و پس از ایجاد سکینه روحی و ثبات شخصیتی باید به دنبال ریشه دواندن آیات قرآنی در روح جوانان و اعضای خانوادهها بود؛ زیرا اگر این آیات به شکل عملی در وجود آنها متبلور نشود نمیتوان انتظار داشت که آنچه قرآن از جامعه میخواهد در این مجموعه انسانی رعایت شود.
وی با اشاره به دورههای آموزش عملی خانواده قرآنی در این موسسه تصریح کرد: باید به شکل عملی و تصویری خانوادهها را با احکام قرآن در خصوص اعضای خانواده آشنا کنیم و مضرات انجام برخی امور و سرنوشتهایی که این اعمال ناشایست دارند برای مردم مشخص شود.
این فعال قرآنی کشور بیان کرد: باید در کنار تلاوت قرآن فرهنگ استفاده مفهومی از آیات را نیز به خانوادهها آموزش داد؛ صرف ترجمه شاید نتواند چنین کاری انجام دهد بلکه باید با تفاسیر مختلف موضوعی و اجتماعی و فرهنگی چنین وضعیتی را ایجاد کرد.
وی گفت: یکی از مواردی که اسلام و قرآن به صراحت به نکوهش آن پرداختهاند، از هم پاشیدن کانون خانوادگی و بحث طلاق است؛ اگر همین بحث طلاق برای خانوادهها و زوجین جوان تفسیر شود و آثار روحی و فردی و اجتماعی و فرهنگی و فرجام زشت طلاق برای فرزندان مشخص شود شاید به جای یک تصمیم عجولانه زندگی بهتری در مسیری تازه ایجاد خواهد شد.
این فعال قرآنی بیان کرد: در همین راستا باید گروههایی به عنوان مشاورههای قرآنی در جامعه ایجاد شوند و به کار تربیت نسل جوان و مشاورههای مبتنی بر آیات قرآن و روایات طاهرین مشغول شوند تا خانوادهها بتوانند در این مسیر به خوبی گام بردارند.
وی گفت: یکی از تقاضاهای اصلی بسیاری از خانوادهها از مشاوران قرآنی آن است که چگونه میتوانیم فرزندان قرآنی تربیت کنیم؛ نکته بسیار مهمی که این خانوادهها باید رعایت کنند آن است که ابتدا باید فضای ذهنی و روانی خانواده به شکلی با قرآن و فضای مفهومی قرآن آمیخته شود.
مشاور قرآنی خانواده بیان کرد: نباید از ابتدا کودکان را از بازی منع کنیم و حتی نباید آنها را نسبت به فضای مجازی محروم کنیم زیرا امروز این ابزار به ابزار معمول مردم مبدل شده است و گرفتن این نوع وسایل ممکن است آنها را به استفاده بیش از حد از این وسایل حریص کند.
وی افزود: راه چاره آن است که باید از همین طریق و همین ابزار به ظاهر تهدید فرصتی برای آموزش قرآن و مبانی دینی ایجاد کنیم؛ باید فضای مجازی را کنترل کرد و در کنار آن بازیهای مفرح و گردش و ورزش را برای کودکان تخصیص داد و کاری کرد که کودک و نوجوان با بازی مجازی به یک هدف مشخص و اخلاقی برسد.
شاطری اظهار کرد: امروزه مؤسساتی در کشور فعالیت دارند که در این زمینه محصولات خوبی را تولید کردهاند؛ میتوانیم با مشاوره با این مؤسسات نرم افزارهای مناسبی در اختیار فرزندان قرار دهیم که ضمن سرگرمی و هیجان آموزش صحیحی نیز به کودکان ارائه دهد.
وی گفت: امروزه آموزش اشارهای قرآن کریم به عنوان یک روش موفق شناخته میشود زیرا کودکان با حرکاتی آهنگین و تحرک بدنی انرژی خود را تخلیه میکنند و با توجه به رقابتی بودن این مسئله سعی میکنند که قرآن را به خوبی یاد بگیرند؛ باید با چنین روشی آموزش لازم به کودکان صورت گیرد.
منبع : ایکنا